Овесена каша с ябълка и канела
- Общо време 30мин.
- 20мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 Ябълки
2 с.л. Вода
0.5 ч.л. Канела
350 мл Мляко
3 с.л. Захар
200 г Овесени ядки
Аксесоари
тиган
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Обелете и нарежете ябълките на малки парчета.
Стъпка 2 /4
Загрейте тиган за пържене на силен огън и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено. Запържете нарязаните ябълки в малко вода за няколко минути, докато омекнат.
Стъпка 3 /4
След това добавете канелата и разбъркайте. Добавете млякото и захарта, след което оставете на слаб огън. Когато млякото започне да къкри, добавете овесените ядки и гответе за 5 минути на слаб огън, докато млякото се абсорбира.
Стъпка 4 /4
Сервирайте веднага.