Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Пиле „Терияки“ с патладжан

ratings.0

- /5 -

  • Общо време 40мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    30мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

2 порции

  • 200 г Обезкостени пилешки гърди без кожа, нарязани

  • 2 Патладжани (около 400 г)

  • 3 с.л. Растителна мазнина

  • 2 Скилидки чесън

  • 2 с.л. Соев сос

  • 1 ч.л. Джинджифил на прах

  • 1 Пресен лук

Аксесоари

  • касерола
    касерола

Приготвяне

Стъпка 1 /10

Мариновайте нарязаното пиле с 1 с.л. вода, 1 с.л. растителна мазнина, 1 с.л. соев сос и 1 ч.л. млян джинджифил.

  • 200г Обезкостени пилешки гърди без кожа, нарязани
  • 3с.л. Растителна мазнина
  • 2с.л. Соев сос
  • 1ч.л. Джинджифил на прах

Стъпка 2 /10

Обелете и нарежете патладжаните.

  • 2 Патладжани (около 400 г)

Стъпка 3 /10

Пресовайте чесъна и нарежете пресния лук.

  • 2 Скилидки чесън
  • 1 Пресен лук

Стъпка 4 /10

Загрейте 1 с.л. растителна мазнина на среден огън. Добавете пресования чесън и парченцата патладжан и разбърквайте в продължение на 2 минути, като покриете с капак.

  • 2 Патладжани (около 400 г)
  • 3с.л. Растителна мазнина
  • 2 Скилидки чесън

Стъпка 5 /10

Отстранете капака, разбъркайте и добавете още 1 с.л. растителна мазнина. Продължете да готвите патладжана с капак за още 5 минути.

  • 2 Патладжани (около 400 г)
  • 3с.л. Растителна мазнина

Стъпка 6 /10

Отново отстранете капака, разбъркайте и добавете последната 1 с.л. растителна мазнина. Гответе патладжана още 2 минути с капак.

  • 2 Патладжани (около 400 г)
  • 3с.л. Растителна мазнина

Стъпка 7 /10

Добавете 2 с.л. вода към патладжана и гответе с капак в продължение на 15 минути на среден огън. Разбъркайте, след като е изминало половината време за готвене.

  • 2 Патладжани (около 400 г)

Стъпка 8 /10

Оставете приготвените патладжани в купа настрани.

  • 2 Патладжани (около 400 г)

Стъпка 9 /10

В мултитенджерата изпържете маринованото пиле за 3 минути, като бъркате непрекъснато.

  • 200г Обезкостени пилешки гърди без кожа, нарязани

Стъпка 10 /10

Добавете патладжаните, 2 с.л. соев сос и нарязания пресен лук към пилето. Гответе без капак за още 3 минути, като разбърквате, за да смесите всички съставки.

  • 200г Обезкостени пилешки гърди без кожа, нарязани
  • 2 Патладжани (около 400 г)
  • 2с.л. Соев сос
  • 1 Пресен лук

Подобни рецепти

Tefal
Tefal
50мин.

Пилешки шишчета Капрезе с гриловани патладжани

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Пилешки шишчета Капрезе с гриловани патладжани
Tefal
Tefal
10мин.

Бургер с патладжан

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Бургер с патладжан
Tefal
Tefal
21мин.

Патладжан с киноа

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Патладжан с киноа
Tefal
Tefal
58мин.

Глазирана сьомга с терияки

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Глазирана сьомга с терияки
Tefal
Tefal
38мин.

Патладжани с моцарела

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Патладжани с моцарела