Канелени рулца
- Общо време 3ч. 50мин.
- 20мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 3ч.
Охлаждане
Съвместими уреди (1)
Съставки
4 порции
Съставки за тестото:
4 г Суха хлебна мая (1 чаена лъжичка)
5 cl Топла вода
400 г Обикновено бяло брашно
30 г Пудра захар
2 щипки Фина сол
50 г Разтопено масло
10 cl Топло мляко
1 Яйце
Съставки за плънката:
100 г Омекотено масло
60 г Пудра захар
1 с.л. Смляна канела
0.5 ч.л. Екстракт от ванилия
1 ч.л. Брашно
1.5 ч.л. Мляко
Приготвяне
Стъпка 1 /10
Изсипете топлата вода и хлебната мая в малка купа. Разбъркайте и оставете да престои в продължение на 5 минути.
Стъпка 2 /10
В купа смесете брашното, захарта и солта. Добавете маята, разтворена в топлата вода. Направете кладенче в центъра. Изсипете разтопеното масло, млякото и яйцето.
Стъпка 3 /10
Разбъркайте и месете на ръка или в кухненски робот в продължение на 5 до 8 минути. Поставете тестото в купа, покрийте го с кърпа и го оставете да втаса на стайна температура за 2 часа.
Стъпка 4 /10
Пригответе плънката: поставете маслото, захарта, канелата и ваниловия екстракт в купа и разбийте, за да се смесят. Оставете настрана.
Стъпка 5 /10
С помощта на точилка разточете тестото на правоъгълник, след което разпределете плънката по цялото тесто с помощта на шпатула. Навийте тестото във формата на наденица и нарежете на филийки с дебелина 2 см.
Стъпка 6 /10
Посипете с брашно кръгла форма с диаметър 23 см. Поставете парчетата тесто едно до друго във формата. Оставете да втаса за още 1 час на стайна температура.
Стъпка 7 /10
Намажете канелените рулца с млякото.
Стъпка 8 /10
Поставете формата върху решетка за печене. Поставете решетката за печене в средната позиция на фурната.
Стъпка 9 /10
Включете уреда. Изберете програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 180°C и задайте време за печене 30 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 10 /10
Консумирайте топло или студено.


