Канелени рулца
- Общо време 3ч. 55мин.
- 30мин.
Приготвяне - 25мин.
Приготвяне - 3ч.
Охлаждане
Съставки
2 порции
Бриош тесто:
200 г Брашно за сладкарски изделия
30 г Фина захар
1 ч.л. Канела
1 щипка Сол
9 г Прясна мая
7.5 cl Пълномаслено мляко
75 г Цели яйца
30 г Размекнато масло
За гарниране:
80 г Размекнато масло
80 г Кафява захар
1 ч.л. Канела
1 Жълтък
За глазурата:
0.5 Лимон
30 г Пудра захар
50 г Крема сирене
Аксесоари
Висока тенджера/тенджера
Приготвяне
Стъпка 1 /8
За да приготвите бриош тесто: изсипете брашното, захарта и канелата в купата на кухненския робот, като добавите сол от едната страна и бакпулвер от другата. Уверете се, че солта и бакпулвера не се докосват. Започнете да месите, добавете млякото, след което яйцата. Месете, докато тестото е хомогенно и меко. След това добавете маслото и месете отново, докато се смеси напълно, и продължете да месите още 5 минути.
Стъпка 2 /8
Оформете топче и го поставете в купа, покрита с влажна кърпа. Оставете да втаса за поне 1 час и 30 минути, най-добре на 25°C – тестото трябва да удвои размера си.
Стъпка 3 /8
Извадете тестото и месете на ръка, за да отстраните въздуха. За да го направите по-лесно за оформяне, оставете го в хладилника за 15 минути.
Стъпка 4 /8
В това време пригответе глазурата. В купа смесете смесете маслото с кафявата захар и канелата. Поставете брашното на леко набрашнена повърхност. Разточете на правоъгълник с размери около 35 Х 20 см и разнесете канеленото масло отгоре. Навийте тестото на руло и охладете за 15 минути.
Стъпка 5 /8
Извадете рулото и го разрежете на 6 филийки. Поставете 3 парчета във всяко мини гювече, долепяйки краищата, и оставете тестото да втаса за 1 час на стайна температура.
Стъпка 6 /8
Загрейте фурната предварително на 180°C.
Стъпка 7 /8
Намажете бриош рулцата с останалата част от яйцето и печете в продължение на 25 минути.
Стъпка 8 /8
За приготвяне на глазурата: Изстискайте лимоновия сок. Сложете всички съставки в купа и разбъркайте за няколко минути, докато сместа стане гладка. Когато бриош рулцата са топли или са се охладили напълно, поръсете с глазурата.


