Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Канелени рулца

ratings.0

- /5 -

  • Общо време 3ч. 55мин.
  • Приготвяне
    30мин.
  • Приготвяне
    25мин.
  • Охлаждане
    3ч.

Съставки

2 порции

  • Бриош тесто:

  • 200 г Брашно за сладкарски изделия

  • 30 г Фина захар

  • 1 ч.л. Канела

  • 1 щипка Сол

  • 9 г Прясна мая

  • 7.5 cl Пълномаслено мляко

  • 75 г Цели яйца

  • 30 г Размекнато масло

  • За гарниране:

  • 80 г Размекнато масло

  • 80 г Кафява захар

  • 1 ч.л. Канела

  • 1 Жълтък

  • За глазурата:

  • 0.5 Лимон

  • 30 г Пудра захар

  • 50 г Крема сирене

Аксесоари

  • Висока тенджера/тенджера
    Висока тенджера/тенджера

Приготвяне

Стъпка 1 /8

За да приготвите бриош тесто: изсипете брашното, захарта и канелата в купата на кухненския робот, като добавите сол от едната страна и бакпулвер от другата. Уверете се, че солта и бакпулвера не се докосват. Започнете да месите, добавете млякото, след което яйцата. Месете, докато тестото е хомогенно и меко. След това добавете маслото и месете отново, докато се смеси напълно, и продължете да месите още 5 минути.

  • 200г Брашно за сладкарски изделия
  • 30г Фина захар
  • 1ч.л. Канела
  • 1 Сол
  • 9г Прясна мая
  • 7.5cl Пълномаслено мляко
  • 75г Цели яйца
  • 30г Размекнато масло

Стъпка 2 /8

Оформете топче и го поставете в купа, покрита с влажна кърпа. Оставете да втаса за поне 1 час и 30 минути, най-добре на 25°C – тестото трябва да удвои размера си.

Стъпка 3 /8

Извадете тестото и месете на ръка, за да отстраните въздуха. За да го направите по-лесно за оформяне, оставете го в хладилника за 15 минути.

Стъпка 4 /8

В това време пригответе глазурата. В купа смесете смесете маслото с кафявата захар и канелата. Поставете брашното на леко набрашнена повърхност. Разточете на правоъгълник с размери около 35 Х 20 см и разнесете канеленото масло отгоре. Навийте тестото на руло и охладете за 15 минути.

  • 80г Размекнато масло
  • 80г Кафява захар
  • 1ч.л. Канела

Стъпка 5 /8

Извадете рулото и го разрежете на 6 филийки. Поставете 3 парчета във всяко мини гювече, долепяйки краищата, и оставете тестото да втаса за 1 час на стайна температура.

Стъпка 6 /8

Загрейте фурната предварително на 180°C.

Стъпка 7 /8

Намажете бриош рулцата с останалата част от яйцето и печете в продължение на 25 минути.

  • 1 Жълтък

Стъпка 8 /8

За приготвяне на глазурата: Изстискайте лимоновия сок. Сложете всички съставки в купа и разбъркайте за няколко минути, докато сместа стане гладка. Когато бриош рулцата са топли или са се охладили напълно, поръсете с глазурата.

  • 0.5 Лимон
  • 30г Пудра захар
  • 50г Крема сирене

Подобни рецепти

Tefal
Tefal
3ч. 50мин.

Канелени рулца

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Канелени рулца
Tefal
Tefal
30мин.

Мини канелени рулца

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Мини канелени рулца