Панирано пиле с пармезан
- Общо време 35мин.
- 15мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
100 г Спанак
100 г Рикота
50 г Пълнозърнеста горчица
4 Пилешки филета
Сол, пипер
1 с.л. Микс от билки
1 щипка Чесън на прах
50 г Брашно
1 Яйце
70 г Галета
70 г Настърган пармезан
25 г Масло
250 г Пресен доматен сос
200 г Моцарела
Аксесоари
Съдове Ingenio
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Уверете се, че сте отстранили дръжката Ingenio, когато готвите на котлон и/или във фурната.
Стъпка 2 /7
Измийте и нарежете спанака. В купа смесете спанака, рикотата и пълнозърнестата горчица. Загрейте фурната предварително на 200°C.
Стъпка 3 /7
Срежете пилешкото филе по средата, за да оформите джоб. Напълнете със сместа от спанак и рикота. Овкусете със сол, черен пипер, смесени подправки и чесън на прах. Загънете.
Стъпка 4 /7
Пригответе 3 чинии. В първата изсипете брашното. Разбийте яйцата във втората. В третата смесете галетата и пармезана.
Стъпка 5 /7
Оваляйте пилето в брашното на ръка, потопете го в яйцата и накрая – в сместа от галета и пармезан.
Стъпка 6 /7
Загрейте тиган и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено. Разтопете маслото и поставете пилето. Гответе в продължение на 3 минути от всяка страна.
Стъпка 7 /7
Добавете доматения сос и моцарелата. Поставете тигана във фурната и отстранете дръжката Ingenio. Гответе в продължение на 15 минути, докато пилето се сготви напълно.





