Експресна лазаня болонезе
- Общо време 35мин.
- 15мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 Лук
4 с.л. Зехтин
500 г Мляно говеждо месо
500 г Доматено пюре с босилек
2 ч.л. Италиански подправки
9 Листове за лазаня
50 cl Сос бешамел
100 г Настърган кашкавал
Сол и черен пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /13
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /13
Нарежете лука на ситно.
Стъпка 3 /13
Изсипете зехтина в купата.
Стъпка 4 /13
Запържете каймата и лука за 3 мин.
Стъпка 5 /13
Добавете доматеното пюре, италианските подправки, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
Стъпка 6 /13
Поставете предпазителя за налягане.
Стъпка 7 /13
Гответе под налягане
Стъпка 8 /13
Редувайте листове лазаня, месо и сос бешамел.
Стъпка 9 /13
Завършете с лист лазаня и сос бешамел.
Стъпка 10 /13
Добавете настъргания кашкавал.
Стъпка 11 /13
Отстранете предпазителя за налягане.
Стъпка 12 /13
Гответе в Ръчен режим в уреда за готвене с горещ въздух.
Стъпка 13 /13
Извадете лазанята от купата и я оставете да престои 5 минути, преди да я сервирате.