Пиле по баски

Пиле по баски

Основни ястия

  • 4

    Брой хора

  • Достъпно

    Разход

  • Лесно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

Продукти

  • 4 пилешки плешки
  • 200 г накълцани домати от консерва
  • 200 г замразени нарязани пиперки
  • 1 глава лук
  • 1/3 ч.л. чеснова паста
  • 2 десертни лъжици зехтин
  • Сол, пипер и пиперки Espelette

Подготовка

Отделете горната плешка от долната част на бутчето. Направете дълбоки прорези върху горната част.

Загрейте олиото в тенджерата под налягане. Запечете добре плешките и бутчето от всички страни.

Махнете плешките.

На тяхно място сложете зеленчуците, 200 мл вода и накълцаните домати и разбъркайте добре.

Добавете останалите продукти. Подправете със сол, пипер и пиперка Espelette. Върнете обратно плешките. Разбъркайте. Затворете съда под налягане.

Оставете така 10 минути, докато клапата започне да свири.

За по-бърза и вероятно по-лесна рецепта разменете 4-те плешки с 8 бутчета. В такъв случай намалете времето за готвене на 7 минути.

Tefal продукти за приготвяне на рецептата Ви