Кадифено шоколадово кисело мляко
- Общо време 8ч. 10мин.
- 10мин.
Приготвяне - 8ч.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (1)
Съставки
8 порции
80 cl Много горещо пълномаслено мляко
200 г Черен шоколад
60 г Пудра захар
1 саше Закваска за кисело мляко
Аксесоари
комплект от 8 буркана
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Изсипете горещото пълномаслено мляко в голям съд.
Стъпка 2 /8
Добавете парченцата черен шоколад към горещото мляко и разбъркайте добре, докато шоколадът се разтопи напълно и се получи гладка смес.
Стъпка 3 /8
Добавете пудрата захар и разбъркайте добре, докато захарта се разтвори напълно.
Стъпка 4 /8
Оставете сместа да се охлади до около 40°C.
Стъпка 5 /8
Добавете пакетчето със закваската към охладената смес и разбъркайте, за да се разпредели закваската равномерно в сместа.
Стъпка 6 /8
Изсипете сместа във верините.
Стъпка 7 /8
Поставете покритите с капак верини една върху друга в купата на уреда. Започнете процеса на готвене.
Стъпка 8 /8
Оставете да се охладят.





