Кадифено шоколадово кисело мляко
- Общо време 8ч. 5мин.
- 5мин.
Приготвяне - 8ч.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
8 порции
80 cl пълномаслено мляко
200 г Тъмен кулинарен шоколад
60 г Кристална захар
1 саше Закваска
Аксесоари
Форма за кекс Парна кошница
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /8
Смесете млякото, шоколада и захарта в купа. След като шоколадът се разтопи и изстине (40°C), добавете закваската и разбъркайте.
Стъпка 3 /8
Изсипете го във форма за кекс.
Стъпка 4 /8
Налейте 50 мл вода в купата.
Стъпка 5 /8
Поставете формата в кошницата за готвене на пара.
Стъпка 6 /8
След завършване на готвенето, не забравяйте да извадите формата и след това разбъркайте киселото мляко. Оставете да изстине.
Стъпка 7 /8
Сгответе млеката.
Стъпка 8 /8
Изсипете сместа във верини. Съхранявайте киселите млека в хладилник.





