Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Пълнени патладжани с говеждо (Карнъярък)

ratings.0

- /5 -

  • Общо време 57мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    37мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 2 Патладжан

  • 6 cl Зехтин

  • 2 скилидка Скилидки чесън

  • 1 Лук

  • 350 г Говежда кайма

  • 1.5 ч.л. Кимион на прах

  • 260 г Домати, нарязани на малки кубчета

  • 1 с.л. Доматена паста

  • 45 г Печени кедрови ядки

  • 2 с.л. Нарязан магданоз

  • 2 с.л. Нарязана мента

  • Сол и пипер

Аксесоари

  • Съдове Ingenio
    Съдове Ingenio

Приготвяне

Стъпка 1 /11

Нарежете патладжаните наполовина по дължина. С малък нож направете дълбоки рески на патладжаните.

  • 2 Патладжан

Стъпка 2 /11

Загрейте тиган за пържене 28 cm на среден огън и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено, преди да запечете съставките. Изсипете 4 с.л. Зехтин и запечете патладжаните за 7 минути от двете страни, докато омекнат.

  • 2 Патладжан
  • 6cl Зехтин

Стъпка 3 /11

Нарежете на дребно чесъна и лука.

  • 2скилидка Скилидки чесън
  • 1 Лук

Стъпка 4 /11

Загрейте тиган за пържене 24 cm на среден огън и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено, преди да запечете съставките.

Стъпка 5 /11

Изсипете останалия зехтин и добавете чесъна, лука и каймата. Гответе в продължение на 5 – 6 минути, докато месото покафенее, като разбъркате няколко пъти, за да го натрошите.

  • 6cl Зехтин
  • 2скилидка Скилидки чесън
  • 1 Лук
  • 350г Говежда кайма

Стъпка 6 /11

Добавете кимиона, доматите, доматената паста и кедровите ядки. Овкусете със сол и пипер. Продължете да готвите още 5 минути, като разбъркате няколко пъти. Свалете от огъня.

  • 1.5ч.л. Кимион на прах
  • 260г Домати, нарязани на малки кубчета
  • 1с.л. Доматена паста
  • 45г Печени кедрови ядки
  • Сол и пипер

Стъпка 7 /11

Натиснете леко с вилица, за да вдлъбнете сърцевината на патладжаните.

  • 2 Патладжан

Стъпка 8 /11

Овкусете патладжаните със сол и поръсете с мащерка. Разпределете сместа с говеждо в издълбаните патладжани.

  • 2 Патладжан

Стъпка 9 /11

Печете в продължение на 20 минути на 180°C или докато върхът на ножа може лесно да влезе в месестата част на патладжаните.

Стъпка 10 /11

Междувременно нарежете на едро магданоз и мента.

  • 2с.л. Нарязан магданоз
  • 2с.л. Нарязана мента

Стъпка 11 /11

Поръсете патладжаните с магданоз и мента и сервирайте.

  • 2 Патладжан
  • 2с.л. Нарязан магданоз
  • 2с.л. Нарязана мента

Подобни рецепти

Tefal
Tefal
25мин.

Пълнени патладжани

Оценка пет звезди (средна)

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Пълнени патладжани
Tefal
Tefal
38мин.

Патладжани с моцарела

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Патладжани с моцарела
Tefal
Tefal
37мин.

Телешко с патладжани

ratings.4.5

2 Отзиви

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Телешко с патладжани
Tefal
Tefal
11мин.

Тортиля с говеждо

Оценка пет звезди (средна)

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Тортиля с говеждо
Tefal
Tefal
37мин.

Гриловани патладжани с песто

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Гриловани патладжани с песто