Пълнени патладжани с говеждо (Карнъярък)
- Общо време 57мин.
- 20мин.
Приготвяне - 37мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 Патладжан
6 cl Зехтин
2 скилидка Скилидки чесън
1 Лук
350 г Говежда кайма
1.5 ч.л. Кимион на прах
260 г Домати, нарязани на малки кубчета
1 с.л. Доматена паста
45 г Печени кедрови ядки
2 с.л. Нарязан магданоз
2 с.л. Нарязана мента
Сол и пипер
Аксесоари
Съдове Ingenio
Приготвяне
Стъпка 1 /11
Нарежете патладжаните наполовина по дължина. С малък нож направете дълбоки рески на патладжаните.
Стъпка 2 /11
Загрейте тиган за пържене 28 cm на среден огън и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено, преди да запечете съставките. Изсипете 4 с.л. Зехтин и запечете патладжаните за 7 минути от двете страни, докато омекнат.
Стъпка 3 /11
Нарежете на дребно чесъна и лука.
Стъпка 4 /11
Загрейте тиган за пържене 24 cm на среден огън и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено, преди да запечете съставките.
Стъпка 5 /11
Изсипете останалия зехтин и добавете чесъна, лука и каймата. Гответе в продължение на 5 – 6 минути, докато месото покафенее, като разбъркате няколко пъти, за да го натрошите.
Стъпка 6 /11
Добавете кимиона, доматите, доматената паста и кедровите ядки. Овкусете със сол и пипер. Продължете да готвите още 5 минути, като разбъркате няколко пъти. Свалете от огъня.
Стъпка 7 /11
Натиснете леко с вилица, за да вдлъбнете сърцевината на патладжаните.
Стъпка 8 /11
Овкусете патладжаните със сол и поръсете с мащерка. Разпределете сместа с говеждо в издълбаните патладжани.
Стъпка 9 /11
Печете в продължение на 20 минути на 180°C или докато върхът на ножа може лесно да влезе в месестата част на патладжаните.
Стъпка 10 /11
Междувременно нарежете на едро магданоз и мента.
Стъпка 11 /11
Поръсете патладжаните с магданоз и мента и сервирайте.