Печени яйца с рикота и спанак
- Общо време 25мин.
- 12мин.
Приготвяне - 13мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
1 Шалот
0.5 Портокал
100 г Рикота
90 г Високомаслена сметана (около 40%)
Сол, пипер
200 г Пресен спанак
1 ч.л. Зехтин
20 г Леко осолено масло
2 Цели яйца
Аксесоари
Висока тенджера/тенджера тиган
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Загрейте фурната предварително на 180°C.
Стъпка 2 /8
Нарежете на дребно шалота и настържете кората на половин портокал.
Стъпка 3 /8
В купа смесете рикотата и сметаната. Добавете нарязания шалот, портокаловата кора и подправете.
Стъпка 4 /8
В тиган за пържене загрейте зехтина, след което маслото. Добавете спанака. Подправете.
Стъпка 5 /8
Разделете спанака в двете мини гювечета и добавете сметаната.
Стъпка 6 /8
Чукнете по едно яйце във всяко гювече.
Стъпка 7 /8
Поставете капаците на гювечетата и печете за 10 минути.
Стъпка 8 /8
Сервирайте горещо.