Панакота с горски плодове
- Общо време 3ч. 12мин.
- 2мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 3ч.
Охлаждане
Съставки
4 порции
1 Шушулка ванилия или 4 капки екстракт от ванилия
3 г Листа желатин
40 cl Течна сметана
50 г Захар
30 cl Кули от летни горски плодове
50 г Летни горски плодове
Аксесоари
Съдове Ingenio
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Уверете се, че сте отстранили дръжката Ingenio, когато готвите на котлон и/или във фурната.
Стъпка 2 /6
Срежете шушулката ванилия наполовина. Накиснете листа желатин в купа със студена вода.
Стъпка 3 /6
В касерола кипнете сметаната с шушулката ванилия и захарта.
Стъпка 4 /6
Отцедете желатина и го добавете в съда. Смесете всичко добре.
Стъпка 5 /6
Отстранете шушулката. Разпределете в стъклени верини и оставете да се охлади за 3 часа.
Стъпка 6 /6
Добавете кули соса и плодовете преди сервиране.