Кускус от карфиол с фета сирене, пиле и зеленчуци
- Общо време 47мин.
- 22мин.
Приготвяне - 25мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
6 cl Зехтин
1 Лимон (био)
2 ч.л. Гарам масала
2 ч.л. Сироп от агаве (или кленов сироп)
Сол
700 г Пилешки гърди
600 г Карфиол
100 г Лук
100 г Червена чушка
100 г Жълта чушка
250 г Аспержи
Пипер
80 г Фета
Аксесоари
тиган
Приготвяне
Стъпка 1 /10
Разбъркайте в купа половината мазнина, лимоновата кора, половината лимонов сок, половината гарам масала, сиропа от агаве и солта.
Стъпка 2 /10
Нарежете пилето на кубчета. Поставете го в маринатата и оставете настрана.
Стъпка 3 /10
Измийте карфиола и отстранете розичките. Настържете ги на едро. Обелете и нарежете лука на кубчета. Измийте чушките и ги нарежете на дребно. Измийте аспержите и ги нарежете на парченца х 1 см. Оставете главите цели.
Стъпка 4 /10
Загрейте тиган за пържене на силен огън и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено. Запечете месото за 5 – 7 минути или докато стане златистокафяво. оставете настрана и дръжте месото топло.
Стъпка 5 /10
Изсипете останалото мазнина. Запържете лука с останалата част гарам масала на среден огън за 2 минути.
Стъпка 6 /10
Добавете аспержите и чушките. Овкусете със сол и черен пипер и сотирайте на силен огън за 5 минути.
Стъпка 7 /10
Намалете температурата и оставете зеленчуците да къкрят за 3 минути.
Стъпка 8 /10
Междувременно загрейте друг тиган и изпържете карфиола на силен огън за 3 минути. Овкусете със сол и пипер.
Стъпка 9 /10
Смесете кускуса от карфиол със зеленчуците. Добавете пилето и соковете му. Оставете да се готви още 2 минути.
Стъпка 10 /10
Поръсете ястието с натрошено фета сирене. Поръсете с малко лимонов сок и подправете със сол и черен пипер, ако е необходимо.