Сьомга с коричка от чиа
- Общо време 28мин.
- 20мин.
Приготвяне - 8мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
60 г Чиа
1 ч.л. Чесън на прах
Сол, пипер
2 ч.л. Сушен копър
4 Филета от сьомга
Зехтин
Аксесоари
тиган
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Разбъркайте семената от чиа, чесъна на прах, солта, черния пипер и сушения копър.
Стъпка 2 /4
Покрийте обилно горната част на филетата от сьомга със сместа от чиа и ги притиснете надолу с пръсти, за да залепне.
Стъпка 3 /4
Загрейте тигана и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено. Загрейте мазнинато и добавете сьомгата с коричката от чиа надолу. Гответе в продължение на 3 – 4 минути, докато коричката стане златистокафява.
Стъпка 4 /4
Нежно обърнете рибата, за да не развалите коричката, и продължете да готвите за още 3 – 4 минути или повече в зависимост от дебелината на филетата.