Лазаня с пиле, тиквички, къри и рикота
- Общо време 1ч. 5мин.
- 30мин.
Приготвяне - 35мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
800 г Тиквички (около 4 бр.)
2 филе Пиле (по около 120 г)
1 ч.л. Къри
500 г Рикота
5 cl Течен крем фреш (30%)
6 Яйца
12 листо Кори за лазаня
100 г Настъргано сирене
Сол, пипер
Аксесоари
тиган
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Измийте тиквичките, отстранете дръжките и ги обелете. Използвайте белачка, за да ги оформите на лентички. Отделете централната част, която е твърде мека за лентичките, и я запазете за друга рецепта.
Стъпка 2 /8
Нарежете пилешките гърди на малки кубчета.
Стъпка 3 /8
Загрейте голям тиган на среден огън и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено, преди да запечете съставките. Сотирайте пилешките кубчета и тиквичките за няколко минути. Разбъркайте с дървена лъжица. Гответе, докато добият загар, но не прекалявайте, тъй като пилето ще бъде досготвено във фурната. Подправете със сол и черен пипер и добавете къри. оставете настрана.
Стъпка 4 /8
В купа за салата разбъркайте яйцата, сметаната и рикотата с бъркалка за яйца, за да получите гладък крем. оставете настрана.
Стъпка 5 /8
Загрейте фурната предварително на 200°C.
Стъпка 6 /8
В голям тиган разнесете 1/4 от крема. Покрийте с корите за лазаня. Ако е необходимо, накъсайте ги на парчета, за покриете тигана изцяло. Добавете половината от тиквичките и пилето, още 1/4 от крема и 1/3 от настърганото сирене. Покрийте отново с кори за лазаня. Повторете процеса и завършете със слой кори за лазаня и останалия крем. Поръсете отгоре останалата част от настърганото сирене.
Стъпка 7 /8
Печете в продължение на 25 минути. За гратиниран ефект поставете лазанята под грила за 2 минути, като следите внимателно цвета ѝ. Тя трябва да е златистокафява.
Стъпка 8 /8
Сервирайте веднага!