Пилешко къри
- Общо време 45мин.
- 15мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
200 г Лук
4 сантиметър Пресен джинджифил
650 г Пилешки филета
1 Лайм
Пресен кориандър
2 ч.л. Зехтин
2 с.л. Къри паста
200 г Нарязани домати
40 cl Кокосово мляко
Сол, пипер
2 с.л. Сгъстител Sauceline®
Аксесоари
Висока тенджера/тенджера
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Обелете и нарежете лука и джинджифила на дребно. Нарежете пилешките гърди на лентички. Настържете кората и изцедете сока на лайма. Изплакнете и нарежете кориандъра.
Стъпка 2 /6
Загрейте тенджера на среден огън и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено. Изсипете мазнинато и запържете лука, джинджифила и къри пастата за 2 минути без да покафеняват.
Стъпка 3 /6
Добавете пилето и оставете да покафенее за 5 минути на силен огън.
Стъпка 4 /6
Добавете нарязаните домати, кокосовото мляко, солта и черния пипер. Покрийте съда и оставете да се готви в продължение на 20 минути.
Стъпка 5 /6
Добавете кората и сока от лимона и сгъстителя Sauceline®. Оставете да се редуцира за 2 минути.
Стъпка 6 /6
Сервирайте поръсено с кориандър.