Пиле „Терияки“ с патладжан
- Общо време 40мин.
- 10мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
200 г Обезкостени пилешки гърди без кожа, нарязани
2 Патладжани (около 400 г)
3 с.л. Растителна мазнина
2 Скилидки чесън
2 с.л. Соев сос
1 ч.л. Джинджифил на прах
1 Пресен лук
Аксесоари
касерола
Приготвяне
Стъпка 1 /10
Мариновайте нарязаното пиле с 1 с.л. вода, 1 с.л. растителна мазнина, 1 с.л. соев сос и 1 ч.л. млян джинджифил.
Стъпка 2 /10
Обелете и нарежете патладжаните.
Стъпка 3 /10
Пресовайте чесъна и нарежете пресния лук.
Стъпка 4 /10
Загрейте 1 с.л. растителна мазнина на среден огън. Добавете пресования чесън и парченцата патладжан и разбърквайте в продължение на 2 минути, като покриете с капак.
Стъпка 5 /10
Отстранете капака, разбъркайте и добавете още 1 с.л. растителна мазнина. Продължете да готвите патладжана с капак за още 5 минути.
Стъпка 6 /10
Отново отстранете капака, разбъркайте и добавете последната 1 с.л. растителна мазнина. Гответе патладжана още 2 минути с капак.
Стъпка 7 /10
Добавете 2 с.л. вода към патладжана и гответе с капак в продължение на 15 минути на среден огън. Разбъркайте, след като е изминало половината време за готвене.
Стъпка 8 /10
Оставете приготвените патладжани в купа настрани.
Стъпка 9 /10
В мултитенджерата изпържете маринованото пиле за 3 минути, като бъркате непрекъснато.
Стъпка 10 /10
Добавете патладжаните, 2 с.л. соев сос и нарязания пресен лук към пилето. Гответе без капак за още 3 минути, като разбърквате, за да смесите всички съставки.