Ориз с пиле и маслини
- Общо време 37мин.
- 10мин.
Приготвяне - 27мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
1 кубче Пилешки бульон
50 cl Вода
1 Лук
2 Скилидки чесън
1 Червена чушка
300 г Пилешки гърди
250 г Ориз „Басмати“
1 ч.л. Червен пипер
400 г Нарязани домати
85 г Зелени маслини
Аксесоари
касерола
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Загрейте водата в тиган с кубче пилешки бульон. Оставете на страни за по-късно.
Стъпка 2 /6
Обелете и нарежете лука. Обелете и пресовайте чесъна. Отстранете семките на червената чушка и я нарежете на малки кубчета. Нарежете пилешките гърди на лентички.
Стъпка 3 /6
В касерола запечете пилето до златисто с малко мазнина в продължение на 3 минути на среден огън. Разбърквайте периодично.
Стъпка 4 /6
Добавете лука и чесъна. Оставете да се готви в продължение на 3 минути. Разбъркайте отново.
Стъпка 5 /6
Добавете ориза и червения пипер. Оставете да се готви още 4 минути. Изсипете горещия бульон и добавете чушките. Разбъркайте добре, покрийте и гответе в продължение на 5 минути.
Стъпка 6 /6
Добавете нарязаните домати и маслини. Покрийте и гответе в продължение на 15 до 20 минути, докато оризът омекне и няма повече течност в тигана.