Тунквани портокалови корички
- Общо време 9ч. 5мин.
- 10мин.
Приготвяне - 55мин.
Приготвяне - 8ч.
Охлаждане
Съставки
4 порции
600 г Портокали (био)
50 cl Вода
200 г Бяла захар
50 г Черен шоколад
Аксесоари
касерола
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Измийте нежно портокалите. Отрежете краищата. Направете четири разреза, започвайки от върха на портокала до основата, за да отстраните кората и бялата част. Избягвайте да режете твърде дълбоко към месестата част на плода.
Стъпка 2 /7
Нежно отстранете кората, оставяйки колкото можете повече от бялата част. Нарежете на резени х 1 см.
Стъпка 3 /7
Поставете лентичките кора в касерола и покрийте със студена вода. Оставете да заври.
Стъпка 4 /7
Отцедете ги с цедка и повторете процеса.
Стъпка 5 /7
Върнете коричките в касеролата с вода и захар. Оставете да заври, преди да намалите огъня. Оставете да къкри без капак за около 45 минути или докато коричките станат леко прозрачни. Намалете огъня и ги оставете да се охладят в сиропа за 5 минути.
Стъпка 6 /7
С помощта на щипка отстранете коричките от касеролата и ги поставете на решетка, покрита с хартия за печене. Оставете ги да се охладят на стайна температура за поне 8 часа.
Стъпка 7 /7
След като захаросаните портокалови корички са готови, пригответе шоколадовата глазура. Разтопете шоколада в касерола на слаб огън. Покрийте половината от всяка коричка. Внимателно ги поставете на лист хартия за печене, за да може шоколадът да се втвърди.