Крокети с чоризо
- Общо време 1ч. 35мин.
- 30мин.
Приготвяне - 5мин.
Приготвяне - 1ч.
Охлаждане
Съставки
4 порции
80 г Чоризо
40 г Испанско сирене (кесо манчего)
35 г Масло
200 г Брашно
20 cl Мляко
0.5 ч.л. Червен пипер
2 Яйца
150 г Галета
10 cl Неутрална мазнина
Сол
Пипер
Аксесоари
Съдове Ingenio
Приготвяне
Стъпка 1 /10
Нарежете чоризото и сиренето на малки кубчета. Оставете в хладилника.
Стъпка 2 /10
Загрейте касерола на среден огън, за да разтопите маслото. Изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено, преди да запечете съставките.
Стъпка 3 /10
Добавете 45 г брашно и разбъркайте добре. Добавете половината мляко и оставете да заври, за да се сгъсти за около 5 минути. Добавете другата половина и оставете да заври отново. По този начин ще получите гъст сос „Бешамел“ без бучки за около 2 минути.
Стъпка 4 /10
След като свалите съда от огъня, добавете чоризото, сиренето, червения пипер, сол и черен пипер. Смесете и оставете да се охлади напълно в хладилника за 1 час.
Стъпка 5 /10
Пригответе формата на крокетите. Когато бешамелът се е охладил, вземете супена лъжица с връх – около 50 г. оформете топче с ръце и го разстелете с разточване, за да получите цилиндрична форма. Подгответе всички крокети, преди да ги оваляте в панировка. Дръжте ги охладени.
Стъпка 6 /10
Пригответе панировката. В купа изсипете брашното. Във втора купа разбийте яйцата и накрая – изсипете галетата в трета купа.
Стъпка 7 /10
Оваляйте крокета в брашното, за да се покрие добре. Леко я потупайте, за да отстраните излишното брашно. След това потопете в разбитите яйца и накрая – в галетата.
Стъпка 8 /10
Пригответе всички крокети. Нанесете втори слой галета, като следвате съшия процес.
Стъпка 9 /10
Загрейте тиган за пържене на среден огън с мазнината. Изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено, преди да запечете съставките. Пържете крокетите до златисто (около 5 минути). Повторете с останалите крокети, ако ги приготвяте на партиди.
Стъпка 10 /10
Оставете да се отцедят на попивателна хартия и сервирайте горещи.