Филе от треска с масло, каперси и лимон
- Общо време 35мин.
- 20мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
4 резена Хляб за сандвичи
2 Лимони
4 филе Треска
30 г Неосолено масло (крутони)
1 с.л. Растителна мазнина
100 г Неосолено масло (риба)
Сол, пипер
40 г Каперси
1 Магданоз
Аксесоари
тиган
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Нарежете филиите на кубчета. Обелете един лимон и нарежете сърцевината на малки парченца. Изстискайте сока от другия лимон. Попийте филетата, докато ги изсушите.
Стъпка 2 /6
Загрейте тигана и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено. Разтопете маслото.
Стъпка 3 /6
Добавете мазнинато и сотирайте крутоните, докато станат златисти. оставете настрана на кухненска хартия. Избършете тигана с хартия.
Стъпка 4 /6
Разтопете маслото. Поставете филетата от треска в тигана и гответе, докато покафенеят добре, като ги обливате регулярно с масло. Овкусете със сол и пипер. Оставете рибата настрани.
Стъпка 5 /6
Добавете каперсите и лимоновия сок разбъркайте добре.
Стъпка 6 /6
Поставете филетата в съд за сервиране. Поръсете с нарязан магданоз, парченца лимон и крутони. Облейте с овкусеното масло. Сервирайте.