Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Цветен рататуй

ratings.0

- /5 -

  • Общо време 1ч. 13мин.
  • Приготвяне
    25мин.
  • Приготвяне
    33мин.
  • Охлаждане
    15мин.

Съставки

6 порции

  • 1 Патладжан

  • 15 г Едра сол

  • 2 Тиквички

  • 3 Червени чушки

  • 2 Домати

  • 4 с.л. Зехтин

  • 1 Лук

  • 4 скилидка Чесън

  • 170 г Черни маслини

  • 60 г Каперси

  • 2 с.л. Нарязан босилек

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Измийте и нарежете патладжана на малки кубчета (х 1 см). Поставете кубчетата в съд и добавете едрата сол. Смесете и оставете патладжаните да се отцедят за 15 минути.

  • 1 Патладжан
  • 15г Едра сол

Стъпка 2 /6

Междувременно измийте и нарежете тиквичките, чушките и доматите на кубчета х 1 см. оставете настрана. Изплакнете и отцедете патладжаните.

  • 1 Патладжан
  • 2 Тиквички
  • 3 Червени чушки
  • 2 Домати

Стъпка 3 /6

Загрейте тиган за пържене на среден огън и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено, преди да запечете съставките. Добавете мазнинато и гответе нарязания лук и чесън в продължение на 2 минути. Когато станат прозрачни, добавете патладжана, тиквичките, чушките и доматите. Смесете.

  • 1 Патладжан
  • 2 Тиквички
  • 3 Червени чушки
  • 2 Домати
  • 4с.л. Зехтин
  • 1 Лук
  • 4скилидка Чесън

Стъпка 4 /6

Поставете капака и намалете огъня. Оставете да къкри в продължение на 30 минути, като разбърквате периодично.

Стъпка 5 /6

Когато рататуят е готов, подправете на вкус и добавете маслините, каперсите и босилека.

  • 170г Черни маслини
  • 60г Каперси
  • 2с.л. Нарязан босилек

Стъпка 6 /6

Насладете му се веднага с риба или птиче филе.