Галет от тиквички
- Общо време 45мин.
- 25мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
600 г Тиквички
100 г Брашно
3 Яйца
30 г Настъргано сирене
Сол, пипер
Аксесоари
тиган за палачинки
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Уверете се, че сте отстранили дръжката Ingenio, когато готвите в тава и/или във фурната.
Стъпка 2 /5
Измийте тиквичките и отрежете краищата, преди да ги настържете. Увийте в чиста кърпа и изстискайте, за да отцедите водата.
Стъпка 3 /5
В купа смесете тиквичките, брашното, яйцата и настърганото сирене. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Стъпка 4 /5
Загрейте тиган за палачинки на среден огън и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено. Поставете 3 малки топчета от тестото и ги притиснете леко. Гответе, докато станат хрупкави и златисти отдолу. Обърнете ги и гответе още 3 минути,
Стъпка 5 /5
Повторете процеса с останалото тесто. Трябва да получите между 10 и 15 пити.