Рамен със сметана и яйца
- Общо време 35мин.
- 15мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
2 Порции рамен
2 с.л. Високомаслена сметана (около 40%)
6 с.л. Настърган пармезан
2 Яйца
2 с.л. Масло
3 с.л. Мисо паста (ако не разполагате с мисо, можете да използвате пакетче инстантна супа, което обикновено е в опаковката с рамена)
2 с.л. Царевица от консерва
Сол и пипер
По избор:
1 щипка Лют червен пипер на люспи
1 скилидка
1 Пресен лук
Аксесоари
касерола
Приготвяне
Стъпка 1 /9
Пригответе рамена в мултитенджерата. Отцедете рамена и оставете настрана.
Стъпка 2 /9
Пригответе рохки яйца за 6 минути в мултитенджерата. Изплакнете и оставете настрана.
Стъпка 3 /9
Нарежете пресния лук и пресовайте чесъна, ако желаете да добавите.
Стъпка 4 /9
В мултитенджерата разтопете маслото на среден огън, добавете царевицата и пресования чесън по избор и разбъркайте за 1 – 2 минути.
Стъпка 5 /9
Сипете 2 чаши вода и оставете да заври.
Стъпка 6 /9
Намалете на слаб огън и сипете високомаслената сметана и мисото. Разбъркайте настъргания пармезан и смесете, докато сосът стане гладък и кремообразен.
Стъпка 7 /9
Овкусете рамена със сол и черен пипер (и щипка лют червен пипер по избор).
Стъпка 8 /9
Разделете рамена в две купи, изсипете бульон отгоре и поръсете с нарязания пресен лук (по избор).
Стъпка 9 /9
Обелете яйцата, нарежете ги на половинки и ги поставете върху рамена.