Сьомга с билкова коричка и киноа
- Общо време 40мин.
- 15мин.
Приготвяне - 25мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
4 Филе от сьомга
4 с.л. Пресен магданоз
4 с.л. Пресен копър
8 с.л. Зехтин
6 с.л. Галета
0.5 Лимон (кора)
200 г Киноа
50 cl Вода
1 Портокал
2 Пресен лук
Сол и черен пипер
Аксесоари
Кошница за готвене с горещ въздух
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /8
Смесете магданоза, копъра, зехтина, галетата, солта и черния пипер в подходящ съд.
Стъпка 3 /8
Разпределете билковата смес върху филетата, като леко я притиснете.
Стъпка 4 /8
Изсипете киноата, водата, портокала, пресния лук, солта и пипера в купата. Разбъркайте добре.
Стъпка 5 /8
Поставете в кошницата на уреда за готвене с горещ въздух.
Стъпка 6 /8
Поставете филетата в кошницата.
Стъпка 7 /8
Гответе на пара и до получаване на хрупкава коричка.
Стъпка 8 /8
Сервирайте веднага.