Сицилианска капоната със стафиди
- Общо време 5ч. 15мин.
- 15мин.
Приготвяне - 5ч.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
280 г Патладжан
40 г Целина
80 г Лук
166.67 г Домат
2 Чесън
50 г Зелени маслини
30 г Стафиди
5 cl Зехтин
4 с.л. Балсамов оцет
2 с.л. Доматено пюре
1 ч.л. Захар
2 с.л. Ситно нарязан босилек
Сол, черен пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе продуктите.
Стъпка 2 /6
В купа смесете всички съставки, докато се получи хомогенна смес.
Стъпка 3 /6
Разпределете сместа между една или няколко плика за готвене су вид. Уверете се, че пликовете са добре затворени.
Стъпка 4 /6
Налейте 3 литра вода в купата. Поставете пликовете във водата.
Стъпка 5 /6
Включете програма „Готвене су вид“
Стъпка 6 /6
Извадете пликовете. Отворете ги. Сервирайте горещо с на скара червено месо или приготвена на пара риба.