Перфектната салата с яйца и леща
- Общо време 45мин.
- 15мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
300 г Варена зелена леща
1 с.л. Горчица
2 с.л. Шери оцет
0.5 Ситно нарязан шалот
4 с.л. Зехтин
2 с.л. орехово олио
2 с.л. Нарязан див лук
Сол, черен пипер
4 пресни яйца на стайна температура
Аксесоари
Парна кошница
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /6
В отделна купа смесете всички съставки без яйцата и поставете сместа в хладилника.
Стъпка 3 /6
Поставете яйцата в кошницата за готвене на пара.
Стъпка 4 /6
Излейте 4 литра вода в купата. Поставете кошницата за готвене на пара в купата.
Стъпка 5 /6
Гответе на потоплен вакуум.
Стъпка 6 /6
Извадете кошницата. Разпределете салатата от леща в купи. Внимателно счупете яйце върху всяка салата.