Виетнамски пролетни рулца със скариди
- Общо време 25мин.
- 10мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
3 с.л. соев сос
3 ч.л. захар
3 ч.л. сос от стриди
3 ч.л. сусамово олио
3 ч.л. чили паста (по желание)
6 листо оризова хартия с диаметър около 20 см
1.5 нарязан и накълцан зелен лук
24 сурови обелени скариди
3 с.л. неутрална мазнина
Аксесоари
Парна кошница
Приготвяне
Стъпка 1 /10
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /10
Смесете соевия сос, захарта, соса от стриди, сусамовото олио и чилито.
Стъпка 3 /10
Поставете соса в хладилника.
Стъпка 4 /10
Покрийте кошницата за готвене на пара с хартия за печене.
Стъпка 5 /10
Накиснете лист оризова хартия в голяма купа, пълна с топла вода. Поставете я върху чиста кухненска кърпа.
Стъпка 6 /10
Добавете малко зелен лук върху дъното на оризовата хартия, поставете 4 скариди в редица, без да ги припокривате, и навийте, като сгънете краищата.
Стъпка 7 /10
Намажете леко с олио и поставете в кошницата. Повторете същото за всички рулца.
Стъпка 8 /10
Изсипете 250 мл вода в купата. Поставете кошницата вътре.
Стъпка 9 /10
Включете програма „Готвене на пара“ - ниска степен.
Стъпка 10 /10
Внимателно поставете рулцата в чиния и сервирайте със соса.