Експресен „гратен дофиноа“
- Общо време 35мин.
- 15мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 5мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 с.л. Зехтин
1 Лук
800 г Картофи
15 cl Сметана
30 cl Мляко
2 щипки Индийско орехче
0.5 ч.л. Чесново брашно
70 г Настъргано сирене Грюер
Сол и черен пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /10
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /10
Изсипете зехтина в купата.
Стъпка 3 /10
Запържете лука за 3 минути.
Стъпка 4 /10
Добавете картофите, сметаната, млякото, индийското орехче и чесъна. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
Стъпка 5 /10
Поставете предпазителя за налягане.
Стъпка 6 /10
Гответе под налягане
Стъпка 7 /10
Покрийте с настъргано сирене Грюер.
Стъпка 8 /10
Отстранете предпазителя за налягане.
Стъпка 9 /10
Гответе в Ръчен режим в уреда за готвене с горещ въздух.
Стъпка 10 /10
Оставете гратена дофиноа да престои 5 минути и сервирайте.