Емпанади
- Общо време 35мин.
- 15мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (3)
Съставки
8 порции
6 Зелен лук
2 с.л. Зехтин
700 г Телешка кайма
2 с.л. Паприка
Сол, черен пипер
4 Маслено тесто
2 Яйчни жълтъци
1 с.л. Вода
Аксесоари
Kошница за пържене Грил решетка
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Нарежете лука на ситно. Загрейте олиото в голям тиган и запържете лука за 3 минути. Добавете месото и гответе още 10 минути. Подправете на вкус, след което отстранете от котлона и оставете да се охлади.
Стъпка 2 /6
Разточете тестото, изрежете 8 кръга с диаметър 9 см, поставете студената кайма в средата, като оставите 1 см ръб, след което сгънете във формата на пастичка.
Стъпка 3 /6
Смесете жълтъка и водата. Намажете емпанадите с тази смес.
Стъпка 4 /6
Поставете грил плочата в купата, след което поставете половината от емпанадите в купата на уреда.
Стъпка 5 /6
Ако разполагате с уреда Easy Fry Oven&Grill 9 в 1, поставете половината от емпанадите в кошницата за пържене. Поставете кошницата на средното ниво, а тавичката за отцеждане - на дъното. Затворете вратата.
Стъпка 6 /6
Уред с автоматични програми: Задайте посочения режим и температура и загрейте за 15 минути. Гответе в продължение на 10 минути, след което повторете с втората партида. Уред с механичен термостат 2 в 1: Загрейте на 200°C за 15 минути. Гответе в продължение на 10 минути, след което повторете с втората партида.