Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Мийтлоуф

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 7ч. 20мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    1ч.
  • Охлаждане
    6ч.

Съставки

8 порции

  • 10 г Масло

  • 1 Лук

  • 1 с.л. Неутрално масло

  • 800 г Първокласно говеждо месо от ребра, смляно

  • 100 г Галета

  • 1 Яйце

  • 20 cl Мляко

  • 2 с.л. Сос Уорчестър

  • 2 с.л. Италиански подправки

  • 1 с.л. Кетчуп

  • 3 с.л. Нарязан магданоз

  • 120 г Кетчуп

  • 20 г Горчица

  • 1 ч.л. Кафява захар (4 г)

  • Сол, черен пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /8

Покрийте форма за кекс с размери 25 на 15 см с хартия за печене. Намажете хартията за печене с масло.

  • 10г Масло

Стъпка 2 /8

Обелете и нарежете на ситно лука. Загрейте олиото в тиган, добавете нарязания лук и гответе на слаб огън, докато стане прозрачен. Оставете да изстине.

  • 1 Лук
  • 1с.л. Неутрално масло

Стъпка 3 /8

Смесете каймата, галетата, охладения лук, яйцето и млякото в купа. Овкусете със сол и черен пипер, след което добавете соса Уорчестър, италианските подправки, кетчупа и магданоза. Разбъркайте до получаване на гладка смес. Изсипете сместа във формата за кекс.

  • 1 Лук
  • 800г Първокласно говеждо месо от ребра, смляно
  • 100г Галета
  • 1 Яйце
  • 20cl Мляко
  • 2с.л. Сос Уорчестър
  • 2с.л. Италиански подправки
  • 1с.л. Кетчуп
  • 3с.л. Нарязан магданоз
  • Сол, черен пипер

Стъпка 4 /8

В купа смесете кетчупа, горчицата и кафявата захар. Намажете тортата с тази смес.

  • 120г Кетчуп
  • 20г Горчица
  • 1ч.л. Кафява захар (4 г)

Стъпка 5 /8

Загрейте фурната до 180°C. Включете уреда. Изберете програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 180°C и задайте време за готвене 5 мин. Натиснете СТАРТ.

Стъпка 6 /8

След като фурната загрее, поставете формата за кекс върху тавата за печене. Поставете решетката за печене в средната позиция във фурната.

Стъпка 7 /8

Включете уреда. Изберете настройката Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 180°C и задайте време за готвене 1 час. Натиснете СТАРТ.

Стъпка 8 /8

Оставете да се охлади, след което оставете мийтлоуфа настрана в хладилника за поне 6 часа. Извадете го от хладилника около 20 минути преди сервиране. Извадете го от формата, нарежете го и го поднесете със зелена салата и зелева салата.