Морковена торта
- Общо време 1ч. 5мин.
- 25мин.
Приготвяне - 40мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (6)
Easy Fry & Steam Easy Fry & Grill XXL, Уред за готвене с горещ въздух EY8018, 2в1, 6,5л., до 8 порции, Черен XXL Dual Easy Fry, Двоен уред за готвене с горещ въздух XXL, синхронизирано готвене, вместимост от 11 L Easy Fry Mega, Уред с горещ въздух, Изключително голяма вместимост 7.5 L, 8 автоматични програми Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
8 порции
3 яйца
130 г кафява захар
130 г мазнина
3 с.л. Течна сметана
1 ч.л. Мляна канела
1 ч.л. Смес за меденки
1 ч.л. Млян джинджифил
1 с.л. Фина сол
150 г бяло брашно
40 г Царевично брашно
1.5 с.л. Бакпулвер
240 г Настърган морков
60 г Смлени орехи
1 Портокал (кора)
150 г Крема сирене тип Philadelphia®
40 г Пудра захар
1 с.л. Течен екстракт от ванилия
3 с.л. орехови ядки
Приготвяне
Стъпка 1 /5
В съд разбийте яйцата и захарта на пяна. Добавете олиото, след това сметаната, подправките и солта. Добавете брашното, царевичното брашно и бакпулвера. Когато тестото стане гладко, добавете настърганите моркови, смлените орехи и портокаловата кора.
Стъпка 2 /5
Използвайте форма за печене на сладкиши с подходящ за тестото размер. Изрежете кръг от маслоустойчива хартия с размера на дъното на намазазната с масло форма за печене на сладкиши. Застелете дъното с нея, след което изсипете тестото за морковената торта.
Стъпка 3 /5
Поставете формата върху тавата в уреда. Започнете да готвите.
Стъпка 4 /5
През това време пригответе глазурата. Смесете крема сиренето, пудрата захар и ваниловия екстракт в съд. Разбийте 2 до 3 минути, докато се получи кремообразна смес. Оставете настрана да изстине.
Стъпка 5 /5
След като блата на тортата се охлади, нанесете отгоре глазурата. Поръсете с останалите ядки.