Морковена торта
- Общо време 55мин.
- 25мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
12 порции
2 Яйца
90 г Кафява захар
90 г Растително масло
2 с.л. Обезмаслена/полуобезмаслена сметана
0.5 ч.л. Смляна канела
0.5 ч.л. Смес от подправки за меден сладкиш
0.5 ч.л. Смлян джинджифил
0.5 с.л. Сол „цвете на солта“
100 г Брашно Т55
25 г Царевично брашно
1 с.л. Бакпулвер
160 г Настърган морков
40 г Счукани орехи
0.5 Портокал (кора)
100 г Крема сирене тип Philadelphia®
25 г Пудра захар
0.5 с.л. Течен екстракт от ванилия
2 с.л. Орехови ядки
Приготвяне
Стъпка 1 /8
В подходящ съд разбийте яйцата и захарта до получаване на пяна. Добавете олиото, а след това сметаната и подправките. Добавете брашното, царевичното брашно и бакпулвера.
Стъпка 2 /8
Когато тестото стане гладко, завършете с настърганите моркови, нарязаните орехи и портокаловата кора.
Стъпка 3 /8
Използвайте форма за тарт, подходяща за размера на вашия уред. Изрежете кръг от хартия с размерите на дъното на намазаната с масло форма. Поставете го във формата, след което изсипете тестото за морковената торта.
Стъпка 4 /8
Поставете формата върху чиния. Поставете чинията в средната позиция на уреда.
Стъпка 5 /8
Включете уреда. Стартирайте програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 170°C и задайте време за готвене 30 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 6 /8
Оставете да се охлади върху решетка.
Стъпка 7 /8
Междувременно пригответе глазурата. Смесете в купа прясното сирене (фромаж фре), пудрата захар и екстракта от ванилия. Разбивайте в продължение на 2-3 минути до получаване на кремообразна смес. Оставете настрана, за да се охлади.
Стъпка 8 /8
След като тортата се охлади, намажете я с глазурата. Поръсете с останалите ядки.