Октопод по кипърски
- Общо време 40мин.
- 20мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
6 порции
900 г Октопод (готвен под нялагане 10 мин)
90 мл Червено вино
90 мл Оцет от сайдер
3 бр. Звeздовиден анасон
210 г Нарязани домати
1.5 бр. Глава лук, тънко нарязан
3 бр. Скилидка чесън, без кълн
1 Букет гарни
1.5 Чаша магданоз, нарязан
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /4
Нарежете октопода на парчета от около 1 см и ги сложете в тигана с другите съставки, с изключение на магданоза.
Стъпка 3 /4
Приготвяне под налягане.
Стъпка 4 /4
Добавете магданоза. Охлаждайте 24 часа преди консумацията.