Baked chicken breast with summer vegetables
- Общо време 45мин.
- 15мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (9)
OptiGrill+, Интелигентен грил + щипка за грил GC718D, 6 автоматични програми Интелигентен грил OptiGrill 4in1 GC774D, грил и барбекю едновременно, перфектно гриловане, цвят инокс OptiGrill Elite, Мултифункционален Грил GC750D30, 12 Програми OPTIGRILL + GC712 Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
250 г Лук (около 2 глави)
2 скилидка Чесън
250 г Жълти чушки (около 1)
350 г Тиквички (около 2 малки) на малки кубчета
40 cl пасирани домати
1 с.л. мащерка
Сол и пипер
450 г Пилешки филенца (около 2 големи)
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. Зехтин
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /3
Обелете и нарежете лука и скилидките чесън. Измийте чушката, отстранете семките и я нарежете на малки кубчета. Измийте и нарежете тиквичките на кубчета. Сложете зеленчуците в тавата за печене с пасираните домати и мащерката, добавете сол и черен пипер и разбъркайте.
Стъпка 2 /3
Поставете тавата във вашия OptiGrill, преди да го включите. Затворете грила и го включете. Ръчният режим се активира автоматично. Изберете Оранжевия цвят от настройките с бутона M и натиснете OK. След като загрее, оставете да се готви 10 минути.
Стъпка 3 /3
Смесете зеленчуците, добавете пилешките филета, като ги притиснете с длан към зеленчуците, поръсете с червен пипер, подправете със сол и черен пипер, поръсете със зехтин и затворете грила. Гответе още 20 минути.