Пилешки шишчета и сладки картофи
- Общо време 1ч. 12мин.
- 25мин.
Приготвяне - 17мин.
Приготвяне - 30мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 Големи пилешки гърди
5 с.л. Сусамово масло
2 с.л. Оризов оцет
1 с.л. Мед
1 ч.л. Пресен джинджифил
1 с.л. Неутрално масло
1 кг Сладки картофи
1 ч.л. Семена от кориандър (4 г)
1 ч.л. Семена от копър (4 г)
3 с.л. Зехтин
2 с.л. Сусамови семена (15 г)
Сол, черен пипер
Аксесоари
Kошница за пържене
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Нарежете пилешките гърди на големи кубчета. Смесете сусамовото масло, оризовия оцет и меда в купа за салата. Овкусете със сол и черен пипер. Настържете джинджифила в маринатата и разбъркайте. Добавете кубчетата пилешко месо и разбъркайте добре. Оставете за 30 минути в хладилника, като разбърквате от време на време.
Стъпка 2 /7
Намажете дървените шишчета с малко неутрално масло, след което нанижете по 4 мариновани пилешки кубчета на всяко шишче. Обелете сладките картофи. Нарежете ги на филийки с дебелина около 1 см, след което нарежете всяка филийка на пръчици. С помощта на пестик или плоската част на ножа смелете кориандъра и семената от копър.
Стъпка 3 /7
Сложете картофените пръчици в купа за салата, посолете, поръсете с черен пипер, добавете счуканите семена и след това зехтина. Разбъркайте добре, след което сложете пръчиците върху тавата за печене. Поставете тавата за печене в средната позиция на фурната.
Стъпка 4 /7
Поставете шишчетата в кошницата за пържене. Поставете кошницата за пържене във фурната на най-високата позиция.
Стъпка 5 /7
Включете уреда. Изберете програмата Roast (печене на шиш) на 200°C и задайте време за готвене 17 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 6 /7
През това време запечете сусама: поставете сусамовите семена в горещ тиган без мазнина. Гответе на силен огън в продължение на 2 минути, като разбърквате непрекъснато. Веднага след това ги поставете в чиния.
Стъпка 7 /7
След като ги извадите от фурната, поръсете шишчетата с препечените сусамови семена. Сервирайте веднага. Поднесете с малко салата и листа пресен кориандър.