Супа топчета
- Общо време 40мин.
- 5мин.
Приготвяне - 35мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
4 порции
80 г Целина, нарязана на ситно
100 г Лук, нарязан на ситно
80 г Морков, нарязан на ситно
400 г Мляно месо смес
50 г Късозърнест ориз
80 г Фиде
1.5 л Гореща вода
200 мл Кисело мляко
2 бр. Яйчен жълтък
Сол
Пипер
7 с.л. Слънчогледово олио
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Нaрежете на малки кубчета лука , моркова и целина. Смесете месото с ориза, подправете със сол и пипер и направете малки топчета. Подгответе сместа за застройване на супата като разбъркате яйчните жълтъци с киселото мляко.
Стъпка 2 /6
Направете топчета колкото орех от месото и ориза. Сложете олиото в съда за готвене.
Стъпка 3 /6
Запържете зеленчуците за 5 мин. Добавете водата и когато започне да ври, добавете топчетата от месо и ориз. Продължете да готвите още 20 мин.
Стъпка 4 /6
Сложете фидето. Подправете със сол и пипер.
Стъпка 5 /6
Оставете да къкри за 10 мин. Отстранете от огъня. Сгъстете супата с предварително разбитите жълтъци с кисело мляко като бъркате постоянно.
Стъпка 6 /6
Сервирайте супата топла.