Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Бял шоколадов мус тирамису

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 4ч. 25мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Охлаждане
    4ч.

Съставки

4 порции

  • 8 бр. Бишкоти

  • Какао на прах

  • 15 г Амарето (или ром)

  • 13 г Захар

  • 140 г Бял шоколад

  • 25 г Захар

  • 170 мл Мляко

  • 140 мл Охладена течна сметана

  • 14 г Царевично нишесте

  • 1 шушулка ванилия

  • 2 бр. Жълтъка

  • 0.8 г Агар на прах (1 ч.л.)

Приготвяне

Стъпка 1 /5

Бял шоколадов мус. Смесете захарта и жълтъците. Добавете царевично нишесте, към което предварително е добавен агар и разбъркайте добре, докато получите гладка консистенция без бучки. Добавете постепенно млякото и ваниловите семена (извадете семената от шушулките). Изсипете сместа в тенджера.

Стъпка 2 /5

Гответе на умерена температура при непрекъснато разбъркване, докато сместа се сгъсти. Намалете огъня. Добавете белия шоколад. Продължете да нагрявате и разбърквате, докато шоколадът се разтопи. Покрийте с фолио (то трябва да бъде в контакт с повърхността на крема, за да се предотврати образуването на кора). Оставете да изстине (без да го поставяте в хладилник).

Стъпка 3 /5

Разбийте течната сметана. Когато белия шоколадов крем е поизстинал, добавете сметаната на 2 части. Поставете сместа в торбичка за сладкиши. Оставете да изстине напълно в хладилника. За сиропа - загрейте кафето и захарта. Добавете и алкохола. Оставете да изстине.

Стъпка 4 /5

Потопете бишкотите в този сироп и ги разпределете в красиви купички или прехвърлете в чинии за сервиране. Залейте бишкотите с бял шоколадов мус.

Стъпка 5 /5

Преди да сервирате, поръсете с какао.