Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Пиле по баски

Оценка четири звезди (средна)

4/5 -

  • Общо време 28мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    13мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 4 бр. Пилешко бутче (бутче и кълка)

  • 2 с.л. Зехтин

  • 500 г Червени, зелени, жълти чушки, нарязани

  • 200 г Доматено пюре

  • 100 мл Бяло вино

  • 50 мл Вода

  • 0.5 бр. Глава лук, нарязана на ситно

  • 2 бр. Скилидка чесън, нарязана

  • 2 с.л. Брашно

  • Сол, пипер, чили

Приготвяне

Стъпка 1 /8

Пригответе съставките.

Стъпка 2 /8

Накълцайте чушките: червени, зелени и жълти.

Стъпка 3 /8

Накълцайте лука.

Стъпка 4 /8

Разрежете бутчетата близо до ставата. Оваляйте леко бутчета в брашно. Излейте олиото в съда.

Стъпка 5 /8

Запържете пилешките бутчета. Извадете ги. Добавете лука и виното. Разбъркайте.

Стъпка 6 /8

Добавете останалите съставки. Върнете пилешките бутчета в съда.

Стъпка 7 /8

Време за приготвяне: 13 минути

Стъпка 8 /8

Сервирайте.