Говеждо по персийски
- Общо време 1ч.
- 30мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
600 г Телешко за задушаване
250 г Сушен червен боб
1 бр. Глава лук
100 г Пресен спанак
2 бр. Чашка магданоз
1 бр. Чашка пресен кориандър
2 бр. Сушен лимон
2 ч.л. Смляна куркума
350 мл Вода
2 с.л. Растително масло
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
600г Телешко за задушаване 250г Сушен червен боб 1бр. Глава лук 100г Пресен спанак 2бр. Чашка магданоз 1бр. Чашка пресен кориандър 2бр. Сушен лимон 2ч.л. Смляна куркума 350мл Вода 2с.л. Растително масло
Стъпка 2 /6
Излейте олиото в купата.
2с.л. Растително масло
Стъпка 3 /6
Добавете лука и го гответе, докато стане прозрачен. Добавете куркумата. Разбъркайте и сгответе за 1 минута.
1бр. Глава лук 2ч.л. Смляна куркума
Стъпка 4 /6
Добавете другите съставки. Подправете със сол и пипер. Разбъркайте добре.
600г Телешко за задушаване 250г Сушен червен боб 100г Пресен спанак 2бр. Чашка магданоз 1бр. Чашка пресен кориандър 2бр. Сушен лимон 350мл Вода
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане.
Стъпка 6 /6
Сервирайте с ориз.