Домашен чипс
- Общо време 45мин.
- 10мин.
Приготвяне - 35мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
400 г Брашнени картофи („бинте“, „агрия“, „Мона Лиза“)
1 с.л. Червен пипер
1 с.л. Олио
Сол
Аксесоари
Тавичка за оттичане Kошница за пържене
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Обелете картофите и ги нарежете на тънки филийки (1 см).
Стъпка 2 /6
В купа смесете картофите с червения пипер, олиото и солта.
Стъпка 3 /6
Поставете тавата за отцеждане във фурната на най-ниската позиция.
Стъпка 4 /6
Поставете чипса в кошницата за пържене. Поставете кошницата за пържене във фурната в средната позиция. Започнете процеса на готвене.
Стъпка 5 /6
По време на готвенето разклатете кошницата за пържене 2 пъти, за да се гарантира, че пържените картофки се изпичат равномерно.
Стъпка 6 /6
Консумирайте веднага.