Зеленчукови самоси
- Общо време 1ч. 5мин.
- 20мин.
Приготвяне - 45мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (3)
Съставки
8 порции
500 г Карфиол
300 г Замразен грах
200 г Фета
2 ч.л. Къри на прах
Сол, пипер
12 Кори за баница
2 Яйчен жълтък
2 с.л. Зехтин
Аксесоари
Тавичка за оттичане Kошница за пържене
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Нарежете карфиола на средни розички и го измийте. Поставете граха и карфиола в купата на уреда. Стартирайте посочения режим за посоченото време.
Стъпка 2 /4
Извадете готовите зеленчуци и ги поставете в голяма купа. Добавете натрошената фета, кърито на прах, щипка сол и черен пипер. Намачкайте с вилица, за да се получи груба смес.
Стъпка 3 /4
Нарежете корите за баница на равни половини. Сгънете ги наполовина, като прегънете заоблената част към средата на десния край. Сложете една супена лъжица плънка в края на лентата, след което я прегънете, за да се получи триъгълник. Продължавайте да сгъвате, за да затворите цялата плънка в триъгълника, след което с помощта на четка намажете излишното тесто с малко жълтък и го прилепете към самосата.
Стъпка 4 /4
Повтаря се, докато се използва цялата плънка. Поставете грил плочата в купата, след което сложете половината от самосите в купата на уреда и ги намажете с олио. Ако разполагате с Easy Fry Oven&Grill 9 в 1, поставете самосите в кошницата на фритюрника. Поставете кошницата на средното ниво, като в долната част се намира тавичката за капките. Затворете вратата. Уред с автоматични програми: Настройте посочената програма и време, като не забравяйте да обърнете самосите по средата на готвенето. След това повторете с втората партида. Уред с механичен термостат 2 в 1: Гответе на 170°C за 15 минути, като не забравяйте да обърнете самосите по средата на готвенето. След това повторете с втората партида.