Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Зеленчукови самоси

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 1ч. 5мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    45мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

8 порции

  • 500 г Карфиол

  • 300 г Замразен грах

  • 200 г Фета

  • 2 ч.л. Къри на прах

  • Сол, пипер

  • 12 Кори за баница

  • 2 Яйчен жълтък

  • 2 с.л. Зехтин

Аксесоари

  • Тавичка за оттичане
    Тавичка за оттичане
  • Kошница за пържене
    Kошница за пържене

Приготвяне

Стъпка 1 /4

Нарежете карфиола на средни розички и го измийте. Поставете граха и карфиола в купата на уреда. Стартирайте посочения режим за посоченото време.

  • 500г Карфиол
  • 300г Замразен грах

Стъпка 2 /4

Извадете готовите зеленчуци и ги поставете в голяма купа. Добавете натрошената фета, кърито на прах, щипка сол и черен пипер. Намачкайте с вилица, за да се получи груба смес.

  • 200г Фета
  • 2ч.л. Къри на прах
  • Сол, пипер

Стъпка 3 /4

Нарежете корите за баница на равни половини. Сгънете ги наполовина, като прегънете заоблената част към средата на десния край. Сложете една супена лъжица плънка в края на лентата, след което я прегънете, за да се получи триъгълник. Продължавайте да сгъвате, за да затворите цялата плънка в триъгълника, след което с помощта на четка намажете излишното тесто с малко жълтък и го прилепете към самосата.

  • 12 Кори за баница
  • 2 Яйчен жълтък

Стъпка 4 /4

Повтаря се, докато се използва цялата плънка. Поставете грил плочата в купата, след което сложете половината от самосите в купата на уреда и ги намажете с олио. Ако разполагате с Easy Fry Oven&Grill 9 в 1, поставете самосите в кошницата на фритюрника. Поставете кошницата на средното ниво, като в долната част се намира тавичката за капките. Затворете вратата. Уред с автоматични програми: Настройте посочената програма и време, като не забравяйте да обърнете самосите по средата на готвенето. След това повторете с втората партида. Уред с механичен термостат 2 в 1: Гответе на 170°C за 15 минути, като не забравяйте да обърнете самосите по средата на готвенето. След това повторете с втората партида.

  • 2с.л. Зехтин