Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Карфиол със сирене

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 45мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    30мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 1 Голям карфиол (приблизително 1 кг)

  • 1 с.л. Див лук

  • 1 с.л. Магданоз

  • 1 кубче Зеленчуков бульон

  • 30 cl Пълномаслено мляко

  • 25 cl Крем фреш с 30% масленост

  • 50 г Масло

  • 40 г Брашно за сладкиши

  • 100 г Настъргано сирене Грюер

  • 300 г Настърган чедър

  • 0.5 ч.л. Пушен червен пипер (1,5 г)

  • 0.5 ч.л. Индийско орехче (1,5 г)

  • Сол, черен пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /9

Изплакнете карфиола и го нарежете на розички. Сложете тенджера с подсолена вода да заври, след това потопете розичките карфиол и варете 10 минути на умерен огън. Извадете розичките с помощта на цедка, прекарайте ги бързо под студена вода и ги отцедете.

  • 1 Голям карфиол (приблизително 1 кг)

Стъпка 2 /9

Поставете карфиола в голяма купа, добавете лука и магданоза и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете настрана.

  • 1 Голям карфиол (приблизително 1 кг)
  • 1с.л. Див лук
  • 1с.л. Магданоз
  • Сол, черен пипер

Стъпка 3 /9

Пригответе соса от сирене: натрошете зеленчуковия бульон в купа, добавете млякото и сметаната и разбъркайте добре. Разтопете маслото в тенджера на средна температура. Добавете брашното. Разбъркайте бързо и гответе при непрекъснато разбъркване в продължение на 1 мин.

  • 1кубче Зеленчуков бульон
  • 30cl Пълномаслено мляко
  • 25cl Крем фреш с 30% масленост
  • 50г Масло
  • 40г Брашно за сладкиши

Стъпка 4 /9

Като продължавате да бъркате, изсипете половината от сместа от мляко, сметана и бульон. Разбийте енергично до получаване на гладка смес, след което сложете останалата част от сместа. Гответе още 1 минута, като непрекъснато разбивате, за да се сгъсти сосът. Той трябва да е достатъчно гъст, за да покрие дървена лъжица.

  • 1кубче Зеленчуков бульон
  • 30cl Пълномаслено мляко
  • 25cl Крем фреш с 30% масленост

Стъпка 5 /9

Свалете от котлона и добавете настъргания грюер и две трети от настъргания чедър. Разбъркайте добре, след което добавете червения пипер и индийското орехче. Подправете на вкус. Добавете розичките карфиол и ги разбъркайте, за да се покрият със соса.

  • 1 Голям карфиол (приблизително 1 кг)
  • 100г Настъргано сирене Грюер
  • 300г Настърган чедър
  • 0.5ч.л. Пушен червен пипер (1,5 г)
  • 0.5ч.л. Индийско орехче (1,5 г)

Стъпка 6 /9

Изсипете сместа в чиния за гратен с размери 22 см x 20 см и височина 6 см. Поръсете останалия чедър върху гратена.

  • 300г Настърган чедър

Стъпка 7 /9

Поставете съда за печене върху плочата за печене. Поставете тавата за печене на най-ниската позиция във фурната.

Стъпка 8 /9

Включете уреда. Изберете програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 200°C и задайте време за готвене 30 мин. Натиснете СТАРТ.

Стъпка 9 /9

Сервирайте горещо със салата.

Подобни рецепти

Tefal
Tefal
50мин.

Гратен от карфиол със спанак, кедрови ядки и сирене рикота

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Гратен от карфиол със спанак, кедрови ядки и сирене рикота
Tefal
Tefal
12мин.

Макарони със сирене

ratings.4.5

2 Отзиви

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Макарони със сирене
Tefal
Tefal
10мин.

Гъби със сирене

Оценка три звезди (средна)

2 Отзиви

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Гъби със сирене
Tefal
Tefal
40мин.

Kартофи със сирене

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Kартофи със сирене
Tefal
Tefal
30мин.

Гриловани ролца със сирене

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Гриловани ролца със сирене