Киш Лорен
- Общо време 55мин.
- 20мин.
Приготвяне - 35мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
200 г Пушен бекон
1 Яйце
4 Жълтъци
25 cl Сметана с 30% масленост
Сол, черен пипер
2 щипки Смляно индийско орехче
1 Маслено тесто
130 г Настърган кашкавал
Приготвяне
Стъпка 1 /7
В тиган без добавена мазнина запържете сланината за 2-3 минути. Отцедете.
Стъпка 2 /7
В купа разбийте заедно яйцето и жълтъците, след което добавете крем фреш. Овкусете със сол и черен пипер и добавете индийското орехче. Разбийте до гладка смес. Оставете настрана.
Стъпка 3 /7
Разточете масленото тесто във форма за тарт с диаметър 24 см. С помощта на показалеца си натиснете силно под прав ъгъл основата и ръбовете на тестото, за да отстраните въздуха. С помощта на нож подрежете ръбовете на тарта на една линия с формата, за да отстраните излишното тесто.
Стъпка 4 /7
Поръсете сготвената сланина върху основата на киша. Покрийте с настъргания кашкавал. Внимателно залейте със сместа от яйца и крем фреш.
Стъпка 5 /7
Поставете киша върху решетката за печене. Поставете решетката за печене на най-ниската позиция във фурната.
Стъпка 6 /7
Включете уреда. Стартирайте програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 180°C и задайте време за печене 35 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 7 /7
Консумирайте топло или горещо. Сервирайте със зелена салата.