Крем супа с гъби и лен
Tefal
Рецепта на Tefal

Крем супа с гъби и лен

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 29мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    9мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 600 г Печурки, нарязани на 4

  • 3 бр. Малък картоф, нарязан

  • 3 бр. Глава шалот, нарязан

  • 3 с.л. Слънчогледово олио

  • 3 ч.л. Ленено семе

  • 3 ч.л. Мляно ленено семе

  • 900 мл Зеленчуков бульон

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките.

  • 600г Печурки, нарязани на 4
  • 3бр. Малък картоф, нарязан
  • 3бр. Глава шалот, нарязан
  • 3с.л. Слънчогледово олио
  • 3ч.л. Ленено семе
  • 3ч.л. Мляно ленено семе
  • 900мл Зеленчуков бульон

Стъпка 2 /6

Налейте олиото в купата.

  • 3бр. Глава шалот, нарязан
  • 3с.л. Слънчогледово олио

Стъпка 3 /6

Запържете лука шалот.

  • 600г Печурки, нарязани на 4
  • 3бр. Малък картоф, нарязан
  • 3ч.л. Мляно ленено семе
  • 900мл Зеленчуков бульон

Стъпка 4 /6

Добавете останалите зеленчуци, бульона и мляното ленено семе.

Стъпка 5 /6

Приготвяне под налягане

  • 3ч.л. Ленено семе

Стъпка 6 /6

Разбъркайте внимателно и разпределете в купи или чинии. Декорирайте с ленено семе.