Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Лучена пакода

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 20мин.
  • Приготвяне
    5мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 2 Големи глави лук

  • 50 г Брашно от нахут

  • 50 г Оризово брашно

  • 1 щипка Сол

  • 3 щипки Куркума

  • 1 щипка Лют червен пипер

  • 8 cl вода

  • 2 с.л. Нарязан кориандър

  • 1 Олио

Аксесоари

  • Kошница за пържене
    Kошница за пържене

Приготвяне

Стъпка 1 /5

Обелете и разрежете лука на половина. След това го нарежете на ивици с ширина от 0,5 до 1 см.

Стъпка 2 /5

Смесете брашното, солта, куркумата и лютия червен пипер в купа. Добавете водата малко по малко, като регулирате количеството, за да се получи по-гъсто тесто за пържене от обичайното. Ако текстурата е твърде гъста и лепкава, добавете още малко вода. Ако е твърде течно, добавете още малко брашно (количеството може да варира леко в зависимост от марката брашно, която използвате).

Стъпка 3 /5

Добавете нарязания кориандър и разбъркайте добре, за да се смесят съставките.

Стъпка 4 /5

Потопете ивиците лук в тестото, разбъркайте и оформете малки фритери и ги добавете в кошницата на Easy Fry & Grill. В идеалния случай те трябва да се приготвят на 3 или 4 партиди. Поръсете с олио.

  • Kошница за пържене

Стъпка 5 /5

Настройте режима AIR FRY (Готвене с горещ въздух) на 190°C за 13 минути, като не забравяйте да ги обърнете по средата на готвенето. Поставете фритерите върху решетка, преди да ги сервирате. Поднесете със сос от кисело мляко или лютеница.

  • Kошница за пържене