Лучена пакода
- Общо време 20мин.
- 5мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 Големи глави лук
50 г Брашно от нахут
50 г Оризово брашно
1 щипка Сол
3 щипки Куркума
1 щипка Лют червен пипер
8 cl вода
2 с.л. Нарязан кориандър
1 Олио
Аксесоари
Kошница за пържене
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Обелете и разрежете лука на половина. След това го нарежете на ивици с ширина от 0,5 до 1 см.
Стъпка 2 /5
Смесете брашното, солта, куркумата и лютия червен пипер в купа. Добавете водата малко по малко, като регулирате количеството, за да се получи по-гъсто тесто за пържене от обичайното. Ако текстурата е твърде гъста и лепкава, добавете още малко вода. Ако е твърде течно, добавете още малко брашно (количеството може да варира леко в зависимост от марката брашно, която използвате).
Стъпка 3 /5
Добавете нарязания кориандър и разбъркайте добре, за да се смесят съставките.
Стъпка 4 /5
Потопете ивиците лук в тестото, разбъркайте и оформете малки фритери и ги добавете в кошницата на Easy Fry & Grill. В идеалния случай те трябва да се приготвят на 3 или 4 партиди. Поръсете с олио.
Стъпка 5 /5
Настройте режима AIR FRY (Готвене с горещ въздух) на 190°C за 13 минути, като не забравяйте да ги обърнете по средата на готвенето. Поставете фритерите върху решетка, преди да ги сервирате. Поднесете със сос от кисело мляко или лютеница.