Малки сладки с разтопен шоколад
- Общо време 29мин.
- 15мин.
Приготвяне - 14мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
170 г 53% черен шоколад за готвене
80 г Масло
18 cl Мътеница
80 г захар
1 Средно голямо яйце
1 ч.л. Екстракт от ванилия
160 г брашно
1 ч.л. Бакпулвер (4 г)
1 щипка Сол
100 г Шоколадови парченца
10 г Разтопено масло
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Разтопете шоколада и маслото заедно в микровълнова печка или на водна баня. Сложете яйцето, мътеницата, захарта, яйцето и ванилията и разбъркайте добре с бъркалка. След това добавете брашното, бакпулвера и солта и разбъркайте с шпатула. Когато сместа стане гладка, добавете шоколадовите парченца и разбъркайте.
Стъпка 2 /4
Намажете вътрешността на рамекините с масло и изсипете вътре тестото (по 120 г на рамекина).
Стъпка 3 /4
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма ДЕСЕРТ на 160°C за 14 минути. Поставете 4 рамекина върху грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете програма ДЕСЕРТ на 160°C за 14 минути. Поставете 2 рамекина върху грил решетката в чекмедже 2. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 4 /4
Проверете дали кексчетата са готови, като пъхнете нож до дъното на формичките. Трябва да излезе чист, без полепнало по него тесто. Ако не стане така, гответе още 2 минути. Регулирайте времето за готвене според вашия вкус. Извадете кексовете с готварска ръкавица за горещи съдове или с кухненски щипки.