Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Мариновано във вино пиле

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 1ч. 15мин.
  • Приготвяне
    55мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 3 клонки Мащерка

  • 5 броя Магданоз

  • 1 бр. Дафинов лист

  • 3 резен Бекон

  • 12 броя Пилешки бутчета

  • Сол, Пипер

  • 1 бр. Лук

  • 6 бр. Моркови

  • 2 бр. Чесън

  • 2 с.л. Доматено пюре

  • 2 с.л. Брашно

  • 350 мл Червено вино

  • 400 мл Пилешки бульон

Приготвяне

Стъпка 1 /6

"Използвайки памучен кухненски канап, завържете мащерка, магданоз и дафинов лист на пакет; заделени.

Стъпка 2 /6

Загрейте вашата тенджера Tefal, докато Thermo-Signal стане червен. Това означава, че вашата тенджера е достигнала правилната температура, за да започнете да готвите.

Стъпка 3 /6

Добавете бекон и гответе до златисто, около 10 минути. С помощта на решетъчна лъжица прехвърлете върху покрита с хартия чиния, за да се отцеди (оставете мазнината от бекона в тенджерата).

Стъпка 4 /6

Вдигнете температурата до средно висока. Подправете пилешкото обилно със сол и черен пипер. Работете на три партиди, за да избегнете претрупване, запечатайте пилето за около 4 минути на страна. Прехвърлете в чиния и оставете настрана.

Стъпка 5 /6

Добавете лук, моркови и чесън в тенджерата. Гответе, докато лукът омекне, около 4 минути. Разбъркайте доматеното пюре и брашното; гответе 1 минута.

Стъпка 6 /6

Добавете виното, бульона, пилето и билковия букет. Оставете да заври, сложете капака и оставете да къкри. за 10 минути. Махнете капака и оставете да се редуцира, докато пилето се приготви, за около 10 минути. Ивадете билковия букет и добавете бекона. Разбъркайте. Бон апети!"