Мариновано във вино пиле
- Общо време 1ч. 15мин.
- 55мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
3 клонки Мащерка
5 броя Магданоз
1 бр. Дафинов лист
3 резен Бекон
12 броя Пилешки бутчета
Сол, Пипер
1 бр. Лук
6 бр. Моркови
2 бр. Чесън
2 с.л. Доматено пюре
2 с.л. Брашно
350 мл Червено вино
400 мл Пилешки бульон
Приготвяне
Стъпка 1 /6
"Използвайки памучен кухненски канап, завържете мащерка, магданоз и дафинов лист на пакет; заделени.
Стъпка 2 /6
Загрейте вашата тенджера Tefal, докато Thermo-Signal стане червен. Това означава, че вашата тенджера е достигнала правилната температура, за да започнете да готвите.
Стъпка 3 /6
Добавете бекон и гответе до златисто, около 10 минути. С помощта на решетъчна лъжица прехвърлете върху покрита с хартия чиния, за да се отцеди (оставете мазнината от бекона в тенджерата).
Стъпка 4 /6
Вдигнете температурата до средно висока. Подправете пилешкото обилно със сол и черен пипер. Работете на три партиди, за да избегнете претрупване, запечатайте пилето за около 4 минути на страна. Прехвърлете в чиния и оставете настрана.
Стъпка 5 /6
Добавете лук, моркови и чесън в тенджерата. Гответе, докато лукът омекне, около 4 минути. Разбъркайте доматеното пюре и брашното; гответе 1 минута.
Стъпка 6 /6
Добавете виното, бульона, пилето и билковия букет. Оставете да заври, сложете капака и оставете да къкри. за 10 минути. Махнете капака и оставете да се редуцира, докато пилето се приготви, за около 10 минути. Ивадете билковия букет и добавете бекона. Разбъркайте. Бон апети!"