Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Обезкостени ребра със сладък барбекю сос

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 15мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    0мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • Свинско филе

  • Чили на прах и горчица на прах

  • Лук на прах

  • Чесън на прах

  • Барбекю сос

  • Сладко от кайсии без парченца плод

  • френска горчица

Приготвяне

Стъпка 1 /5

Разрежете надлъжно свинското филе и го разтворете. Начукайте леко месото с чук за пържоли, докато постигнете еднаква дебелина. Направете разрези на разстояние 2,5 см един от друг, до половината дебелина на филето, така че да започне да наподобява свински ребра.

  • филе Свинско филе
  • ч.л. Чили на прах и горчица на прах
  • ч.л. Лук на прах
  • с.л. Барбекю сос
  • с.л. Сладко от кайсии без парченца плод
  • с.л. френска горчица

Стъпка 2 /5

Смесете чилито на прах, горчицата на прах, лука на прах и чесъна на прах със сол и черен пипер. Нанесете този микс от подправки по цялата повърхност на месото. Оставете да почине 30 минути.

Стъпка 3 /5

Междувременно разбъркайте барбекю соса със сладкото и горчицата, докато се смесят равномерно.

Стъпка 4 /5

Загрейте сместа в микровълновата 60 секунди на най-високата температура. Извадете 2 супени лъжици (30 мл) от този сос и намажете месото с него. Запазете останалия сос.

Стъпка 5 /5

Включете грила. Изберете подходящата програма и натиснете OK. След това преминете към рецептата: Махнете свинското месо от грила и го покрийте с фолио. Оставете да почине 5 минути. После го нарежете по направените с нож прорези, така че да се получат няколко „ребра“. Поднесете с останалия сос.