Патладжанени рулца с моцарела
- Общо време 1ч. 35мин.
- 30мин.
Приготвяне - 35мин.
Приготвяне - 30мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
600 г Патладжани (2 големи патладжана)
Сол
200 г Моцарела
5 с.л. Зехтин
150 г Много тънко нарязана сушена шунка
700 г Доматена паста с билки
3 с.л. Настърган пармезан
2 с.л. Италиански подправки
2 с.л. Лук
2 с.л. Нарязан босилек
Приготвяне
Стъпка 1 /10
Нарежете патладжаните на филийки с дебелина половин сантиметър, без да ги обелвате.
Стъпка 2 /10
Отделете 12-те средни резена патладжан. Овкусете двете страни на всеки резен със сол и оставете да изсъхне за 30 минути.
Стъпка 3 /10
Междувременно нарежете моцарелата на 12 пръчици с дължина 2,5 см всяка.
Стъпка 4 /10
Изплакнете и подсушете патладжаните. В тиган на слаб огън запържете патладжаните от всяка страна за 3-4 минути в зехтина до златисто. Обръщайте ги постоянно. Подсушавайте всяко парче върху домакинска хартия.
Стъпка 5 /10
Поставете парче шунка върху всяко парче патладжан. Поставете пръчица моцарела в края на всяка филийка. Навийте покритите с шунка резени патладжан около сиренето.
Стъпка 6 /10
Поставете тези руладини в огнеупорен съд. Покрийте ги с доматена паста и поръсете с няколко щипки пармезан и италиански билки.
Стъпка 7 /10
Поставете съда върху решетката за печене. Поставете решетката в средната позиция на фурната.
Стъпка 8 /10
Включете уреда. Изберете програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 180°C и задайте време за готвене 30 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 9 /10
Поръсете с нарязан босилек и лук.
Стъпка 10 /10
Сервирайте топло.